пʼятниця, 17 жовтня 2014 20:27

Росія готова піти на поступки, але не дасть газу в борг - Путін

Росія готова піти на поступки, але не дасть газу в борг - Путін
Фото: lenta-ua.net

Росія готова піти на поступки Україні і перерахувати суму боргу за газ з $5,3 млрд до $4,5 млрд.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в Мілані.

Таким чином, ціна газу перерахована зі знижкою в $100 за тис. кубометрів, а загальна сума боргу за поставлений газ знизиться з $5,3 млрд до $4,5 млрд.
Путін підкреслив, що борг за газ, поставлений у листопаді-грудні 2013 року в розмірі $1,4 млрд (за ціною також приблизно в $385 за тис. куб. м ), але Україна все одно не платить.
Він підкреслив, що за перший квартал Україна також не доплатила $500 млн, коли газ поставлявся за найнижчою ціною - $268 за тис. кубометрів, а в другому кварталі Україна взагалі нічого не платила.

Він зазначив, що в борг Росія надавати газ не буде.

"В борг Росія вже нічого поставляти не буде", - сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів у Мілані, відповідаючи на відповідне питання.

"По-перше, потрібна певна дисципліна споживача. Адже рівень збирання, скажімо, на Україні дуже низький, набагато нижче, ніж в Росії, та і вартість, ціна досить низька", - пояснив президент РФ.

 "Друге: подивіться, як я вже говорив, в кінці минулого року дали $3 млрд кредиту. $1,4 млрд наші партнери нам повинні за останні два місяці минулого року. Це безперечна цифра. З приводу поставок у минулому році взагалі ніхто ні про що не сперечається, але грошей платити ніхто не хоче", - продовжив російський лідер.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова піти на поступки, але не дасть газу в борг - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі