четвер, 24 січня 2013 13:28

"Регіонал" розповів про світлі перспективи економіки України

"Регіонал" розповів про світлі перспективи економіки України
Фото: uapages.com

Народний депутат від фрації Партії регіонів Владислав Лук'янов переконаний, що у 2013 році зростання ВВП України становитиме 3%.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це політик сказав сьогодні під час круглого столу.

"Минулого року прогнози були досить песимістичними. Всі очікували краху Європи, чого так і не відбулося. На сьогоднішній день більше переважає позиція стриманого оптимізму в Євросоюзі", - сказав Лук'янов.

За його словами, ситуація на основних для України зовнішніх ринках дає підстави робити оптимістичні прогнози на цей рік.

"Ми бачимо, що Росія має свої 4% зростання ВВП. Відповідно, наша зовнішня торгівля з Російською Федерацією має можливість зрости на такий же відсоток. Якщо подивитися на Європу, то попри стриманий оптимізм її перспективи оцінюють по-різному. Лідери Євросоюзу розраховують на зростання ВВП від 0,5%, але при цьому є декілька країн, які мають негативні прогнози", - наголосив нардеп.

"Регіонал" переконаний, що для негативних сценаріїв для економіки України немає об'єктивних передумов.

"При такому зовнішньому фоні в України є маса позитивних можливостей для зростання ВВП більше 3%, попри те, що ми говорили про 2%. Також не можна забувати, що ми очікуємо,що врожай цього року буде більшим, ніж у 2012. І це також позитивно відобразиться на зростанні економіки України", - зазначив Лук'янов.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів про світлі перспективи економіки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі