четвер, 16 липня 2015 17:46

Рада прийняла закони, які розблокують для України $3,2 млрд

Рада прийняла закони, які розблокують для України $3,2 млрд
Фото: ipress.ua

Верховна Рада в четвер прийняла чотири закони, які повинні розблокувати виділення Україні фінансової допомоги.

Мова йде про три закони, необхідні для отримання 1,7 млрд дол. від Міжнародного валютного фонду і ще один закон, який дозволить отримати 1 млрд дол. від Світового банку, 200 млн євро від Німеччини і 300 млн євро від Японії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо на цьому тижні Верховна Рада підтримає потрібні законопроекти, Україна зможе рухатися далі в бік отримання 3,2 мільярдів доларів фінансової підтримки", - зазначав напередодні агентству заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

За його словами, головним для співпраці з МВФ було прийняття законопроекту №2045-а про поліпшенні системи гарантування вкладів фізичних осіб та вирішення гострих проблем з прозорістю та ефективністю роботи Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Два інших законопроекти з "пакету МВФ" - №2956 про механізми впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України" і №2873 щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро.

Для отримання фінансової підтримки від Світового банку і макрофінансової допомоги Японії та Німеччини прийнято законопроект №2029-а з регулювання у сфері комунальних послуг, який має забезпечити єдиний підхід у формуванні та встановленні тарифів.

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла закони, які розблокують для України $3,2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі