понеділок, 02 лютого 2015 12:33

Путін відчайдушно намагається зберегти видимість зростання економіки - WSJ

Путін відчайдушно намагається зберегти видимість зростання економіки - WSJ
Фото: joinfo.ua

Несподіване рішення Центробанку Росії знизити ключову процентну ставку з 17 до 15% демонструє, що низькі ціни на нафту і західні санкції продовжують чинити серйозний негативний вплив на російську економіку, вважає редакція The Wall Street Journal.

"ЦБ стверджує, що новий виток інфляції виявиться тимчасовим і, що фінансові ринки на даний момент стабілізувалися, а це означає, що Росія може дозволити собі ризик зниження процентної ставки", - пишуть автори статті, скептично оцінюючи ці твердження.

"Зниження процентної ставки Центробанком означає, що Володимир Путін відчайдушно намагається зберегти видимість зростання економіки, незважаючи на валютні та інфляційні ризики. Це велика авантюра - і можливість для Заходу, якщо він посилить санкції, в той час як Росія продовжує енергійно вести наступ в Україні. Геополітичні подарунки нечасто самі падають в руки західних лідерів, особливо коли вони мають справу з амбітними автократами. Таким подарунком слід скористатися", - впевнені аналітики видання.

Нагадаємо, ЦБ 30 січня ухвалив рішення знизити ключову ставку с17% до 15%. Як пояснили в Центробанку РФ, рішення прийнято у зв'язку із зміною балансу ризиків прискорення зростання споживчих цін і охолодження економіки.

Зараз ви читаєте новину «Путін відчайдушно намагається зберегти видимість зростання економіки - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі