понеділок, 30 травня 2022 17:19

Польща більше не постачає пальне в Україну безплатно

Польща більше не постачає пальне в Україну безплатно
Такі поставки вимагають великих логістичних витрат. Фото: eastnews.ua

Польща більше не постачатиме в Україну безплатне пальне.

Вона робила це після знищення російськими окупантами українських нафтопереробних заводів, повідомила міністерка клімату довкілля Польщі Ганна Москва в інтерв'ю Biznes Alert.

Такі постачання потребують великих логістичних витрат. Комерційні постачання здійснювала компанія Orlen. Зазвичай пальне надходило трубопроводами. Але тепер компанії довелося прокладати нові канали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише місцеві номери: Угорщина обмежила продаж бензину для іноземців

"Ми реалізуємо їх на постійно, зберігаючи пріоритет постачань на польський ринок. Нафтові компанії в Україні почуваються добре. Наші постачання - це відповідь на кризову ситуацію, але цей сектор добре організований, тому ринкового потенціалу там нема", - каже Москва.

Кабінет міністрів вирішив закупити нафтопродукти за кордоном і направити їх на нагальні потреби держави й на збільшення держрезерву. 27 травня урядовці ухвалили проєкт постанови щодо здійснення публічних закупівель нафтопродуктів в умовах воєнного стану. Замовником буде Укрзалізниця.

Зараз ви читаєте новину «Польща більше не постачає пальне в Україну безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі