четвер, 05 березня 2015 14:10

Відтепер Путін особисто розпоряджатиметься фондом добробуту росіян

Відтепер Путін особисто розпоряджатиметься фондом добробуту росіян
Фото: ridus.ru

Президент Росії Володимир Путін вирішив замкнути на себе прийняття рішень про фінансування проектів з Фонду національного добробуту (ФНД).

Відтепер виділяти кошти з Фонду можна буде тільки з дозволу Путіна. Це випливає з переліку доручень, що є в розпорядженні РБК.

Раніше для цього було достатньо рішення уряду, зазначає федеральний чиновник РФ.

"Це нормальна практика", - каже співробітник апарату уряду, який знає про доручення: уряд готує пропозиції й представляє їх президентові. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив РБК, що ще не встиг ознайомитися з переліком доручень.

Як пише видання, після того, як у 2012 році Путін запропонував вкладати кошти ФНД у проекти, за ними вишикувалася ціла черга з претендентів. У середині минулого року загальна сума заявок перевершила весь розмір фонду, розповідає федеральний чиновник. Із них уряд відібрав проекти на більш ніж 800 млрд руб.

Але санкції, обвал рубля і падіння цін на нафту поставили під загрозу російський бюджет. При ціні на нафту в 50 дол. за бар. казна недорахується 3 трлн руб., сказав міністр фінансів Антон Сілуанов у січні.

У нинішній ситуації "подушка безпеки" бюджету - Резервний фонд - може вичерпатися до 2017 року. Тоді на покриття дефіциту бюджету доведеться витрачати ФНД. А вкладені у проекти кошти навряд чи вдасться використовувати на антикризові заходи, визнає федеральний чиновник.

На нараді у Путіна провели їх ревізію. У підсумку президент РФ доручив вкласти в проекти близько 600 млрд руб., а всі наступні витрати погоджувати з ним.

На 1 березня розмір фонду становив 4,59 трлн руб.

Зараз ви читаєте новину «Відтепер Путін особисто розпоряджатиметься фондом добробуту росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі