середа, 27 березня 2013 16:07

МВФ вирішив змінити свого представника в Києві

МВФ вирішив змінити свого представника в Києві
Новим представником МВФ у Києві буде француз Жером Ваше. Фото: tsn.ua

Постійним представником Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні з 1 травня буде призначений Жером Ваше.

Про це заявило представництво Фонду в Києві.

"Пан Ваше, громадянин Франції, має великий досвід роботи над проблематикою країн з розвиненою економікою, а також економіки країн, ринки яких перебувають у стадії формування. Останнім часом він працював над питаннями економіки Іспанії", - йдеться в заяві.

Згідно із заявою, Макс Альєр, що працював на посаді постійного представника МВФ в Україні з 2009 року, залишить Київ після завершення терміну його призначення в кінці квітня.

Нагадаємо, 27 березня до Києва прибула місія МВФ для переговорів з українською владою про нову угоду stand-by. Робота місії МВФ запланована з 27 березня по 10 квітня.

Попередня місія МВФ працювала в Україні в першій половині лютого і також обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by.

За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від Фонду SDR10 млрд, що дозволить йому, зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки в цьому році становить близько $ 6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «МВФ вирішив змінити свого представника в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі