неділя, 10 квітня 2022 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Мінінфраструктури вказало на очевидні лазівки в санкціях Єврокомісії проти РФ

Мінінфраструктури вказало на очевидні лазівки в санкціях Єврокомісії проти РФ
У міністерстві назвали такі санкції непослідовними і нагадали, що через агресію Росії та Білорусі страждає не лише українська економіка, а і країни ЄС Фото: rbc.ua

Санкції Єврокомісії у відповідь на агресію з боку Росії та Білорусі дозволяють цим країнам торгувати з Євросоюзом.

Наказ залишити з 16 квітня територію ЄС усім зареєстрованим у Росії та Білорусі вантажівкам містить багато винятків, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Перше - природний газ і нафта з продуктами перероблювання, титан, алюміній, мідь, нікель, паладій і залізну руду. Друге - фармацевтична, медична, сільськогосподарська й харчова продукція із пшеницею та добривами. Третє - гуманітарні вантажі. Четверте - окремо передбачена можливість робити винятки для російських компаній у вивезенні й передаванні культурних цінностей, наданих у тимчасове користування", - пише Мінінфраструктури.

У міністерстві назвали такі санкції непослідовними й нагадали, що через агресію Росії та Білорусі страждає не лише українська економіка, а й країни ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітуляція для послаблення санкцій: журналіст Bellingcat спрогнозував переворот у РФ

"Зараз ті вантажі, які не можна вивозити з українських портів, доправлятимуть у ЄС автомобільним і залізничним транспортом. Витрати на побудову нових логістичних маршрутів становитимуть мільярди. Щоб прийняти ці вантажі країни-члени ЄС мають підготувати свою інфраструктуру складів, митних пунктів, роботи санітарних служб тощо", - пише МІУ.

ЄС опублікував п'ятий пакет санкцій, який містить вугільне ембарго, що запрацює із серпня, а також закриття портів для російських кораблів. Тим часом Польща закликає запровадити ембарго на нафту з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Мінінфраструктури вказало на очевидні лазівки в санкціях Єврокомісії проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі