пʼятниця, 30 січня 2015 12:36

Київ не збирається реструктуризувати $3 млрд боргу перед Москвою - WSJ

Київ не збирається реструктуризувати $3 млрд боргу перед Москвою - WSJ
Фото: bbc.co.uk

Україна має намір реструктуризувати боргові зобов'язання за єврооблігаціями в найближчому часі, однак це не стосується виплат по 3 мільярдам доларів євробондів, які купила Росія. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

За словами джерел видання, виплата 3 млрд дол. євробондів, придбаних Росією в 2013 році, не є предметом нинішніх переговорів щодо реструктуризації. Вони, швидше за все, будуть повністю погашені в грудні 2015 року.

Поки що Київ регулярно проводить виплати, незважаючи на зменшення фінансових резервів. Водночас Росія може зажадати дострокового погашення, оскільки Київ перевищив ліміт відношення боргу до ВВП.

В України зараз близько 18 млрд дол. суверенних єврооблігацій, у тому числі 3 млрд дол. боргу Росії, і ще 4 млрд дол. за квазі-суверенними єврооблігаціями.

Нагадаємо, що 17 грудня 2013 року Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про надання кредиту Україні на 15 млрд дол. Україна встигла отримати тільки перші $3 млрд шляхом викупу українських єврооблігацій російськими держбанками (євробонди були випущені 20 грудня з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%).

 

Зараз ви читаєте новину «Київ не збирається реструктуризувати $3 млрд боргу перед Москвою - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі