четвер, 02 листопада 2017 14:23

Держархбудінспекція готова підтримувати кожного інвестора, що будує чесний бізнес в Україні – Кудрявцев

Держархбудінспекція готова підтримувати кожного інвестора, що будує чесний бізнес в Україні – Кудрявцев
Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев каже, що одним з факторів інвестиційної привабливості регіонів стала децентралізація системи держархбудконтролю. Фото: ДАБІ

Завдяки реформам у системі держархбудконтролю відбуваються незворотні зміни, що встановлюють чіткі та прозорі правила взаємодії з усіма учасниками будівельної галузі. І вже сьогодні ДАБІ готова стати бізнес-омбудсменом у сфері будівництва для кожного чесного інвестора. Про це заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев 2 листопада, перебуваючи з офіційним візитом на Чернігівщині.

Під час робочої поїздки керівник Держархбудінспекції спільно з головою Чернігівської ОДА Валерієм Кулічем та народним депутатом Олександром Кодолою зустрілися із забудовниками та архітекторами регіону, головами міських рад, об'єднаних територіальних громад та райдержадміністрацій.

Зокрема, бізнес-середовище області цікавили питання змін у містобудівному законодавстві, реалізація на місцях ефективних механізмів для інвестиційної привабливості будівельної галузі, просторове плануванням територій Чернігівської області.

"Завдяки зрозумілим та прозорим правовим механізмам у будівельній сфері України за останні місяці виокремилося кілька позитивних тенденцій. По-перше, на ринку з'явилися нові інвестори малого і середнього сегменту. По-друге, менше стало самочинної забудови. По-третє, кількісна конкуренція поступово витісняє з галузі недобропорядних забудовників та аферистів", – підкреслив Олексій Кудрявцев.

За словами голови Держархбудінспекції, ще одним фактором інвестиційної привабливості регіонів стала децентралізація системи держархбудконтролю: "З новими містобудівними повноваженнями значно розширилися можливості місцевих громад, у тому числі, в питаннях формування інвестиційної політики та стратегії свого краю. Адже бізнес завжди шукає зручні та прості умови для роботи. Наша задача їх створити, щоб реальний інвестор не витрачав зайві кошти й час на дозвільні процедури у будівництві. Щоб його інвестиції в максимально короткі терміни починали працювати на розвиток економіки".

В рамках децентралізації системи держархбудконтролю місцеві громади отримують дієвий механізм, що надає їм право контролювати весь містобудівний цикл на своїй території – від виділення земельної ділянки під будівництво до прийняття об'єктів в експлуатацію. А відповідно – вирішувати проблеми просторового планування територій, зокрема, щодо розміщення соціальних об'єктів, будівництва об'єктів інфраструктури та житлового фонду.

"Залучення інвестиційних коштів в економіку міст та селищ має велике значення для розвитку регіонів, де вони розташовані. Ми зі свого боку, передаємо повноваження на місця, спрощуємо процедури та готові до співпраці, щоб інвестори безперешкодно заходили на український будівельний ринок. Адже це нові робочі місця, податки в бюджет, якісна продукція за помірними цінами для українців", - підсумував голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

Нагадаємо, що рік тому Державна архітектурно-будівельна інспекція України ініціювала зміни до містобудівного законодавства. Так, за підсумками спільної роботи з комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства з'явився Закон № 1817 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності". Саме в його положеннях закладено основні зміни, що вже сьогодні мають позитивні наслідки для будівельної галузі. Серед них – значне пожвавлення будівництва для малого та середнього бізнесу, зменшення появи нових самочинних будівництв та будівельних афер.

Зараз ви читаєте новину «Держархбудінспекція готова підтримувати кожного інвестора, що будує чесний бізнес в Україні – Кудрявцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі