середа, 14 січня 2015 18:52

"Газпром" планує поставляти газ до Європи в обхід України - через Туреччину

"Газпром" планує поставляти газ до Європи в обхід України - через Туреччину
Фото: top.rbc.ru

У російському "Газпромі" заявили про наміри припинити транзит газу, який йде в Європу через Україну, і перенаправити його. У планах компанії здійснювати в майбутньому поставки європейським споживачам через територію Туреччини за допомогою нового трубопроводу, який Москва хоче побудувати замість "Південного потоку".

Про це в середу заявив заступник голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович за результатами зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером, передає "Укрінформ".

"У мене була зустріч з головою правління "Газпрому" паном Міллером. На цій зустрічі я поділився з ним тими планами, які існують у Європейської комісії щодо створення енергетичного союзу. І він у свою чергу повідомив про плани "Газпрому" перенести транспортування газу, який зараз йде через Україну по новому, майбутньому трубопроводу, який піде через Туреччину. Чесно кажучи, для нас це було великою новиною", - сказав він.

У свою чергу, міністр енергетики РФ Олександр Новак зазначив: "Щодо перенесення обсягів газу за маршрутами та будівництва нової структури, то тут мова йде тільки лише про те, що ми диверсифікуємо і знімаємо ризики ненадійних країн, через які в останні роки виникають проблеми, в тому числі і з постачання газу споживачам європейським". Він додав, що рішення про будівництво газопроводу до Туреччини прийнято, і "роботи вже ведуться".

У той же час Шефчович підкреслив, що в контрактах між "Газпромом" і європейськими споживачами, які отримують російський газ через територію України, "завжди вказано місце доставки газу, і часто це не межа між Туреччиною і Грецією".

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" планує поставляти газ до Європи в обхід України - через Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі