неділя, 08 січня 2023 22:29

Експерт назвав мінімальний термін відновлення української енергосистеми після ударів РФ

Експерт назвав мінімальний термін відновлення української енергосистеми після ударів РФ
Навіть без російських обстрілів, в стані спокою, на відновлення системи потрібно не менше пари місяців. Фото: facebook.com/npcukrenergo

Якщо російські терористи не завдаватимуть нових ударів по українській енергетиці, її можна буде відновити в мінімальні терміни - кілька місяців.

Повне ж відновлення енергосистеми країни займе рік або півтора, розповів директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, відключення і стабілізаційні графіки будуть діяти мінімум пару місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали споживати більше електроенергії – можливі наслідки

"Це найкоротший термін, який потрібен, щоб відновити енергосистему до стану живої: такої, яка може нормально забезпечити споживачів електрикою. Але для того, щоб вона нормально працювала - ще рік, півтора" - резюмував експерт.

До того ж навіть якщо винести за дужки російські атаки, зараз все одно зберігається дефіцит електроенергії в системі - настало похолодання, і кожен додатковий градус дає велике навантаження на енергосистему.

Ще 7-10 днів в Україні буде мінімальна кількість відключень електроенергії. Українська енергосистема витримала ракетні атаки в новорічні свята.

У Міненерго зазначили, що відключення електроенергії будуть до кінця опалювального сезону, але графіки повинні бути контрольованими. До постійних ракетних обстрілів об'єкти інфраструктури вже адаптувалися.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав мінімальний термін відновлення української енергосистеми після ударів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі