понеділок, 20 січня 2020 15:53

Детінізація ринку підакцизних товарів є одним із головних викликів для податкової - Верланов

  Голова Державної податкової служби Сергій Верланов
Голова Державної податкової служби Сергій Верланов

Державна податкова служба у співпраці з правоохоронними органами та місцевою владою посилює боротьбу з незаконним обігом підакцизних товарів. Якщо 2018 року з порушників правил обігу до бюджету стягнули 197,6 млн грн, то за підсумками минулого року – 290,5 млн грн, тобто на 92,9 млн грн більше.

Про це інформує прес-служба ДПС України.

Зокрема, 2019 року за провадження безліцензійної діяльності загальна сума виписаних штрафів становила 182,3 млн грн. Також податкова нарахувала 22,39 млн грн штрафів за зберігання, транспортування, реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку.

 

"Разом із правоохоронними органами, органами місцевої влади ми почали наводити лад і на ринку пального, і в сфері обігу алкоголю й тютюну. І це дуже важливо не тільки з погляду бюджетних інтересів. Адже ті, хто працюють поза законом і поза правилами, торгують контрафактом, не лише обкрадають бюджет, а й нехтують нашим здоров'ям і здоров'ям наших дітей", - сказав голова Державної податкової служби Сергій Верланов.

"Детінізація ринку підакцизних товарів – один із головних викликів для нової податкової", - наголосив Верланов.

Торік податківці оштрафували на 35,28 млн грн порушників за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни (3239 встановлених випадків порушень).

Також у податковій зазначили, що за неповний місяць цього року встановили 923 випадки порушення законодавства у частині продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Нагадаємо, з 13 грудня 2019 року по 8 січня 2020 року ДПС стягнула майже 100 млн грн штрафів із фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконного продажу, зберігання та виготовлення пального.

Зараз ви читаєте новину «Детінізація ринку підакцизних товарів є одним із головних викликів для податкової - Верланов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі