четвер, 23 червня 2011 09:13

Цушко оштрафував підприємство Коломойського на 100 мільйонів

Цушко оштрафував підприємство Коломойського на 100 мільйонів

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ПАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл.) на 100 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку гіпохлориту натрію.

Відповідне рішення відомство прийняло на засіданні в Києві в середу.

Сума штрафу становить 3% доходу компанії від реалізації продукції за 2010 рік.

Під час засідання його учасники відзначали, що "Дніпроазот, що займає до 95% ринку гіпохлориту натрію, значно підвищив ціни на свою продукцію, внаслідок чого отримав невиправдано високий дохід з липня по грудень 2010 рік.

Заступник комерційного директора "Дніпроазоту" Андрій Семич, зі свого боку, зазначив, що компанія виробляє гіпохлорит натрію в обсязі, заявленому на покупку споживачами. При цьому він звернув увагу, що цю продукцію, крім "Дніпроазоту", виробляє низка інших компаній.

Гіпохлорит натрію використовують як побутовий та промисловий відбілювач і дезінфектант, засіб очищення і знезараження води, окислювач для деяких процесів промислового хімічного виробництва. Як бактерицидний і стерилізувальний засіб застосовують у медицині, харчовій промисловості та сільському господарстві.

"Дніпроазот" спеціалізується на виробництві карбаміду, аміаку, їдкого натрію, хлору рідкого і соляної кислоти. Підприємство входить до групи "Приват".

Зараз ви читаєте новину «Цушко оштрафував підприємство Коломойського на 100 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі