середа, 26 листопада 2014 14:23

Бюджет Росії недоотримає трильйон рублів наступного року

Бюджет Росії недоотримає трильйон рублів наступного року
Фото: gazeta.ru

У 2015 році доходи Росії можуть скоротитися на 500 млрд рублів через зниження курсу рубля і ціни на нафту і ще на 500 млрд через падіння темпів зростання економіки.

Про це повідомив міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов, пише Deutsche Welle.

Бюджет і економіка Росії можуть в 2015 році втратити 1 трильйон рублів, заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов. Виступаючи в Раді федерації в середу, 26 листопада, Силуанов повідомив, що це можливо у зв'язку з низькими цінами на нафту і уповільненням економічного зростання.

За словами голови Мінфіну, в 2015 році "звичайно, є ризики, в першу чергу - це ціна на нафту". "Якщо збережеться така ж ситуація з курсом рубля і ціною на нафту, як сьогодні, то ми приблизно в наступному році недоотримаємо 500 мільярдів рублів доходів", - продовжив Силуанов, зазначивши, що цю суму планується компенсувати за рахунок коштів Резервного фонду.

Крім того, існують ризики зниження темпів економічного зростання, повідомив міністр. "Ми закладали 1,2 відсотка, можливо, буде нуль. Ризики по імпорту - це теж недонадходження доходів. Ми таких ризиків закладаємо ще приблизно на 500 мільярдів рублів", - заявив Силуанов.

Зазначимо, що за курсом валют, встановленим Національним банком України, один трильйон російських рублів дорівнює 22 мільярдам 328 мільйонам доларів США.

 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Бюджет Росії недоотримає трильйон рублів наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі