середа, 24 червня 2015 05:51

Жебрівський хоче створити штаб по боротьбі з корупцією на Донеччині

Жебрівський хоче створити штаб по боротьбі з корупцією на Донеччині
Павло Жебрівський. Фото: www.radiosvoboda.org

Глава військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський пообіцяв при Донецькій ОДА створити штаб по боротьбі з корупцією, який буде працювати спільно з правоохоронними структурами, про це він заявив у вівторок під час зустрічі з громадськістю Маріуполя, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Працюємо в цьому напрямку з прокуратурою, СБУ, УМВС. Не вимагайте від нас негайних результатів, але вони будуть", - звернувся голова області.

За його словами, все, що стосуватиметься повноважень облдержадміністрації, буде виконуватися. "У першу чергу, контролювати прозорість тендерів. Також мова йде про спрощення процедури отримання дозволів. Годі озиратися на Вінницю, ми можемо створити прозорі офіси у себе - над їх впровадженням буде працювати ОДА", - цитує Жебрівського прес-служба.

Глава ОДА повідомив, що в штабі працюватиме телефон довіри, куди громадяни зможуть повідомляти про факти корупції.

При цьому він зауважив, що 90% корупції в Україні - побутового характеру, і тільки 10% такої, за яку треба карати. "Є конкретні заходи, як боротися з побутовим хабарництвом. Ввести страхову медицину - і ми усунемо корупцію в лікарнях. Встановити камери спостереження на дорогах - і штрафи водіїв підуть не в кишені даішників, а в бюджет", - переконаний Жебрівський.

Раніше повідомлялося, що Павло Жебрівський хоче повернути довоєнні кордони України на Донеччині.

Нагадаємо, Жебрівського призначили головою Донецької облдержадміністрації 11 червня. До того Жебрівський очолював антикорупційне управління Генеральної прокуратури.

З жовтня минулого року губернатором Донеччини працював Олександр Кіхтенко. У травні Кіхтенко отримав догану за затримку з побудовою фортифікаційних споруд на лінії розмежування у зоні АТО. Уряд подав президентові клопотання про його звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Жебрівський хоче створити штаб по боротьбі з корупцією на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі