вівторок, 29 березня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Закидають позиції українців піхотою. Як м'ясом" - в "Азові" розповіли про тактику окупантів у Маріуполі

"Закидають позиції українців піхотою. Як м'ясом" - в "Азові" розповіли про тактику окупантів у Маріуполі
Окупанти зруйнували Маріуполь на 70-80%, заявляють у полку "Азов". ФОТО: скріншот

Окупанти контролюють кілька кварталів у Маріуполі. Попри це вони щодня зазнають великих втрат у живій силі й техніці.

У місті воює регулярна російська армія разом із терористичними ДНР та ЛНР, розповів у відеозверненні начальник штабу полку "Азов" капітан Богдан Кротевич.

"Помітили й підрозділи "Собр", яких залучають до штурму будівель. Тактика ворога така, що виїжджають танки та знищують будівлі незалежно від того, чи є там українські війська. Повністю руйнують - із першого і до останнього поверху. Потім закидають українські позиції своєю піхотою. Як м'ясом", - розповів Кротевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азов" ефектно підбив танк окупантів у Маріуполі - відео

Щодня загарбники втрачають від взводу до роти солдат. Також близько чотирьох танків.

"Водночас авіація та артилерія окупантів майже постійно працює по житлових кварталах. 70-80 відсотків Маріуполя знищено. Українське населення досі сидить у підвалах. Не знають, що їм робити", - сказав військовий.

Він висловив віру в те, що план із деокупації міста розробляють і реалізують.

Окупанти намагаються захопити Маріуполь практично з початку широкомасштабної агресії проти України. Однак їм постійно дає відсіч "Азов" та інші захисники міста. Через великі втрати ворог перейшов до тактики терору місцевого населення - Маріуполь постійно бомблять і обстрілюють ракетами.

Із початку війни в місті загинули майже 5 тис. людей. Із них 210 - діти, повідомив маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

Зараз ви читаєте новину «"Закидають позиції українців піхотою. Як м'ясом" - в "Азові" розповіли про тактику окупантів у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі