понеділок, 07 лютого 2022 12:39

Вибивали зізнання в шпигунстві: українська бранка у важкому стані після катувань в "Ізоляції"

Вибивали зізнання в шпигунстві: українська бранка у важкому стані після катувань в "Ізоляції"
Майже три роки хвору на цукровий діабет громадянку України Світлану Довгаль незаконно утримують у СІЗО окупованого Донецька. Вибиваючи "зізнання", над жінкою знущалися. Фото: t.me/denisovaombudsman

Майже три роки хвору на цукровий діабет громадянку України Світлану Довгаль незаконно утримують у СІЗО окупованого Донецька.

Світлану звинувачують за сфабрикованою справою у "шпигунстві на користь України". Вибиваючи "зізнання", з жінки знущалися: били, катували струмом, тримали в підвалі, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"Після початку російської окупації вона виїжджала до Києва в пошуках роботи, але згодом повернулася додому - працювала адміністратором у готелі. Зникла 22 липня 2019 року в Донецьку", - розповіла Денісова.

Майже весь час представники окупаційної адміністрації утримували Світлану Довгаль у сумнозвісній тюрмі "Ізоляція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на 16 років засудили ветерана війни

"Як розповіли колишні українські заручники, вони її бачили там у синцях після допитів. Після перенесених тортур у жінки загострилися хронічні захворювання, спричинені цукровим діабетом. Через хворобу щитоподібної залози Світлана потребує постійного медикаментозного забезпечення", - додала омбудсмен.

Світлані Довгаль не надають жодної медичної допомоги. І ліки, які намагається передати їй мати, не потрапляють до полоненої.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію і сприяти негайній госпіталізації Світлани Довгаль, і забезпечити її кваліфікованою медичною допомогою.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Вибивали зізнання в шпигунстві: українська бранка у важкому стані після катувань в "Ізоляції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі