понеділок, 11 квітня 2022 19:43

Спецтема: Війна Росії проти України

В окуповані Алчевськ і Донецьк звозять тіла "мобілізованих" місцевих

В окуповані Алчевськ і Донецьк звозять тіла "мобілізованих" місцевих
Окупанти не полишають надії захопити Донбас. Фото: Генштаб ЗСУ

У боях проти України загинули понад 300 місцевих жителів Алчевська Луганської області та 1,2 тис. жителів Донецька, яких росіяни "мобілізували".

Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу.

"У Луганську окупанти оголосили чергову хвилю мобілізації чоловіків до 65 років. Російські військові проводять рейди по комунальних підприємствах і заводах, шукають придатних для служби. У Алчевську серед мобілізованих безповоротні втрати становлять понад 300 осіб. У Донецьк з початку широкомасштабної війни привезли понад 1,2 тис. загиблих", - йдеться в повідомленні.

Росіяни частково блокують Харків, обстрілюють його. Загарбники намагаються утримати рубежі у районі міста Ізюм.

Ворог намагався штурмувати місто Сіверськодонецьк, без успіху. Під час обстрілу Попасної задіяли ракетний комплекс "Точка-У". Просунутися вглиб території України росіяни не змогли.

У Маріуполі противник проводить штурм в окремих районах міста.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються закріпитись по межі Херсонської області. У противника стаються непоодинокі випадки дезертирства.

На Херсонщині окупанти поширюють бюлетені з викривленою інформацією про хід бойових дій. Нав'язують громадянам України оформлення російських соціальних виплат.

На зайнятих територіях Запорізької області діють мобільні патрулі та пости. На них задіяли мобілізованих мешканців тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили чергову партію "еліти" окупантів: ліквідували підполковника, майора й лейтенантів

У Криму серед окупантів поширюється інформація, що ЗСУ планують контрнаступ на Кримський півострів.

Росія майже завершила підготовку до наступальної операції на сході. Про це сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «В окуповані Алчевськ і Донецьк звозять тіла "мобілізованих" місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі