четвер, 01 вересня 2016 12:15

У Донецьку погрожували перерізати горлянки ОБСЄ

У Донецьку погрожували перерізати горлянки ОБСЄ
Фото: www.ukrinform.ua

У так званій ДНР бойовики погрожують спостерігачах моніторингової місії ОБСЄ і перешкоджають виконанню роботи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби місії у звіті за 31 серпня.

29 серпня в Ленінському районі Донецька цивільний автомобіль обігнав патруль СММ. Чоловік (близько 30-40 років), який перебував на пасажирському сидінні автомобіля, висунувся з вікна. Розмахуючи пістолетом, він голосно викрикував образи на адресу СММ і жестами показував, що "переріже горло".

Озброєний чоловік зупинив патруль СММ на блокпості біля в'їзду в підконтрольну ДНР Ясинувату. Зателефонувавши, він повідомив членам патруля, що не може пропустити їх через міркування безпеки. Поінформувавши про це СЦКК, патруль ОБСЄ залишався на блокпості ще протягом трьох годин, перш ніж розвернутися і виїхати у зворотному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За збитий безпілотник ОБСЄ бойовикам дають 3 л спирту

Також на блокпості недалеко підконтрольного ДНР селища Оленівка (23 км на північний захід від Донецька) зупинили патруль СММ, який супроводжував цивільну вантажівку. Транспорт перевозив 2 генератори СММ.

"Перш ніж патруль зміг рухатися далі, його затримали практично на дві години, оскільки озброєний чоловік стверджував, що СММ не мала потрібних документів. СММ поінформувала про це СЦКК", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ залишила передову патрульну базу в Щасті на Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку погрожували перерізати горлянки ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі