четвер, 08 червня 2023 19:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці мають успіх під Бахмутом, але є й сильний спротив – ЗМІ

Українці мають успіх під Бахмутом, але є й сильний спротив – ЗМІ
Під Бахмутом українські війська зустріли значний спротив. Фото: eastnews.ua

Під час спроби прориву лінії оборони окупантів у районі Бахмута в останні дні українські війська зустріли більший опір росіян, ніж очікувалося.

Але українці досягли перших успіхів, повідомили CNN два американські високопосадовці.

За даними США, українські війська витіснили частину російських сил на сході у районі Бахмута. Озброєні протитанковими ракетами, гранатометами і мінометами росіяни чинять "жорсткий опір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відкинули ворога у районі Бахмута

Загарбники вкопалися в оборонні лінії. У деяких місцях вони мають глибину в кілька шарів і всіяні мінними полями. Чиновники кажуть, що це завдало значної шкоди українській бронетехніці.

Один з них назвав втрати "значними". Йдеться й про шкоду бронетранспортерам MRAP, які США надали Україні.

Але співрозмовники кажуть, що останні українські втрати не вплинуть на більш масштабний запланований український контрнаступ.

"Американські й західні посадовців давно очікували, що контрнаступ займе багато часу і поставить український персонал і техніку, зокрема й системи, що постачаються Заходом, під великий ризик", – вказали у повідомленні.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 8 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, але успіху не мав.

Зараз ви читаєте новину «Українці мають успіх під Бахмутом, але є й сильний спротив – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі