вівторок, 21 серпня 2018 13:32

У штабі ООС пояснили, навіщо зайняли "сіру зону"

У штабі ООС пояснили, навіщо зайняли "сіру зону"
У штабі ООС пояснили, навіщо українські війська зайняли "сіру зону". Фото: Корреспондент.net

Вхід ЗСУ у "сіру зону" - це лише черговий етап спланованої військової операції.

Навіщо українські військові зайняли нові позиції біля Горлівки, пояснили у штабі ООС.

"Об'єднані сили здійснюють заходи відповідно до затвердженого замислу та плану операції. На даний час виконують завдання лише однієї складової операції, а саме - здійснюють стабілізаційні дії. У рамках стабілізаційних дій Об'єднані сили вживають всіх необхідних заходів щодо створення більш безпечних умов як для виконання завдань нашими військовослужбовцями, так і для мирних громадян, що проживають у населених пунктах Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про нові позиції ЗСУ на Донбасі

Одним із важливих елементів зазначених дій із покращання безпеки саме і є утворені смуги забезпечення. У ті міста та селища, що потрапляють у розширену або знову утворену смугу забезпечення, заходить українська влада, і люди мають можливість користуватись всім спектром своїх прав та свобод", - йдеться у повідомленні.

Кілька днів тому під повний контроль Об'єднаних сил перейшов населений пункт Шуми і дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводу і дачний масив селища Шахти 6-7.

Зараз ви читаєте новину «У штабі ООС пояснили, навіщо зайняли "сіру зону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі