неділя, 18 червня 2017 09:45

Доба в АТО: тихо не було на жодному з напрямків

Доба в АТО: тихо не було на жодному з напрямків
Фото: Українська правда

17 червня проросійські незаконні збройні формування 66 разів використовували проти української армії зброю. У майже третині випадків - важку артилерійську. П'ятьох бійців АТО поранили.

Про це повідомили в прес-центрі АТО.

По приморському напрямку противник відкривав вогонь 28 разів. Зокрема, по позиціях у районі Гранітного, Чермалика та Широкиного. Били з танку і 120-мм мінометів. По українських воїнах, котрі тримають оборону біля Новоселівки Другої, орієнтовно з окупованої Григорівки випустити майже півтора десятка артилерійських снарядів зі 122-мм гаубиць. З менш потужних вогневих засобів бойовики стріляли по наших укріпленнях поблизу Павлополя, Славного, Гнутового, Тарамчука, Талаківки, Водяного, Мар'їнки, Красногорівки.

Близько 18.00 години російські найманці з заборонених Мінськими домовленостями мінометів укотре обстріляли житловий сектор населеного пункту Бердянське неподалік Маріуполя. Зруйнували дах та стелю одного з будинків. Міна призвела до загоряння будівлі. Минулось без жертв.

На донецькому напрямку стріляли зі 152-мм артилерійських систем, з танку, мінометів різних калібрів та піхотного озброєння по позиціях сил АТО в районі Авдіївки та неподалік Калинового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили втрати українських військових за час війни

"Також під щільним мінометним вогнем опинились наші укріплення біля Новгородського. Окрім того, порушення бандформуваннями умов припинення вогню були зафіксовані в районі Верхньоторецького, Зайцевого, Кам'янки, Новоселівки, Новолуганського. Там окупанти застосовували весь спектр наявного у них неартилерійського озброєння - протитанкові ракетні комплекси, озброєння БМП та БТР, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Всього на цьому напрямку нараховано 17 збройних провокацій", - повідомили в прес-центрі АТО.

На луганському напрямку зафіксовано 21 використання противником зброї. Позиції в районі Кримського та Катеринівки обстрілювали зі 120-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Під ворожий мінометний вогонь потрапили наші укріплення поблизу Троїцького, Трьохізбенки та Старого Айдару. З менш потужної піхотної зброї, з озброєння БМП, били по оборонцях Станиці Луганської, Новоолександрівки й Донця.

Доба 16 червня минула в АТО трагічно. Один український військовий загинув, трьох поранили.

Зараз ви читаєте новину «Доба в АТО: тихо не було на жодному з напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі