середа, 05 жовтня 2022 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни у Кремінній відключили зв'язок та вигнали з лікарень усіх цивільних

Росіяни у Кремінній відключили зв'язок та вигнали з лікарень усіх цивільних
Окупанти остерігаються співпраці жителів із Збройними силами України та поширення панічних настроїв на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Значні щоденні втрати особового складу російське військове керівництво намагається компенсувати за рахунок призову населення з окупованих територій України. Примусово мобілізованих чоловіків з Луганська без підготовки направляють до підрозділів, які зазнали найбільших втрат на фронті.

Тим часом у Кремінній відключили зв'язок та виписали з лікарні усіх цивільних пацієнтів, заявив у середу вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Луганчан без проведення медичної комісії та підготовки після мобілізації одразу направляють на доукомплектування підрозділів. Водночас у центрах підготовки, які облаштовані на території Луганщини, готують новачків із приватних військових кампаній, завербованих в місцях позбавлення волі. Напевно, їхня підготовка важливіша, ніж вміння солдатів – жителів так званої ЛНР", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав, що лишила після себе Росія у звільненому Лимані

Щоправда, деякі збройні формування взагалі повертаються до РФ. Зокрема, особовий склад навчального центру Молькино Краснодарського краю відбув у зворотному напрямку до Приморсько-Ахтарська у зв'язку з неспроможністю розмістити, одягнути та забезпечити харчуванням військовослужбовців. Зникла не лише форма, але й їжа.

"А от у Кремінній зник мобільний зв'язок. Чому – мабуть зрозуміло: окупанти остерігаються співпраці жителів із Збройними силами України та поширення панічних настроїв на Луганщині. Хоча всі бачили, як із місцевих медичних закладів вивозили цивільних пацієнтів, навіть важких. Бо лікарням дозволили приймати виключно поранених військових", – додав Гайдай.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Новомихайлівка та Вугледар.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження чотирьох опорних пунктів, 11 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили один гелікоптер та два ворожі безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни у Кремінній відключили зв'язок та вигнали з лікарень усіх цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі