вівторок, 05 квітня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська пропаганда вже працює в Маріуполі – мер Бойченко

Російська пропаганда вже працює в Маріуполі – мер Бойченко
Маріуполь цілеспрямовано знищують російські окупанти. Фото: ілюстративне, facebook.com/denisovaombudsman

У Маріуполі на Донеччині вже працює російська пропаганда.

Це також ускладнює процес евакуації цивільного населення, заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він припустив, що у місті майже 130 тис. мешканців очікують на евакуацію. Вивезти їх до безпечних місць заважає, зокрема, пропагандистська машина РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь сьогодні розділений надвоє - мер Бойченко

"Нам дуже важливо, щоб кожне серце, яке ще б'ється в Маріуполі, мало можливість потрапити на підконтрольну частину нашої держави", - наголосив Бойченко.

Окрім багатостраждального Маріуполя, російська пропаганда набирає обертів у Бердянську. Людей там закликають виїжджати до захопленого Мелітополя або окупованого Росією Криму, додав Бойченко.

41 добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади через безперервні обстріли вбито тисячі мирних людей, а поранених щонайменше утричі більше. Найбільше ворожі війська завоювали позицій на півдні в районі Маріуполя. Окупанти всіма силами намагаються захопити порт. У місті продовжуються вуличні бої.

4 квітня в Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ "обрали" "міського голову" й "секретаря". Сталося це в приміщенні школи №53. "Головою" став російський агент Костянтин Іващенко. Другого колаборанта - депутата з ОПЗЖ Євгена Хармишева - поставили "секретарем".

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда вже працює в Маріуполі – мер Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі