понеділок, 04 липня 2022 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін планує "абсолютне знищення України" – Буданов

Путін планує "абсолютне знищення України" – Буданов
Президент Росії Володимир Путін. Фото: facebook.com/MIDRussia

За інформацією Головного управління української розвідки, Росія планує повне знищення України. Донбасом Кремль обмежуватися не збираються.

Про це розповів керівник ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю, передає "РБК-Україна".

Він стверджує, що не орієнтується на заяви інших країн щодо подальших планів ворога в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов спрогнозував, коли й чим закінчиться війна в Україні

"Ми орієнтуємося на власну інформацію", - зауважив Буданов.

За його словами, ГУР було першим, хто сказав, "що і як буде відбуватися".

"Тому з повною відповідальністю можу вам заявити, плани Росії – це повне знищення України, абсолютне повне. А будь-які інсинуації на рахунок того, а, можливо, їм вистачить Донбасу, я попрошу мені навіть такі питання не ставити. Ми не будемо торгувати територіями", - наголосив Буданов.

Американська розвідка також вважає, що президент Росії Володимир Путін має намір захопити більшу частину України. Водночас малоймовірно, що окупанти досягнуть таких "цілей Путіна", оскільки росармія деградувала. Прогнозують, що війна Росії проти України буде тривалою.

Про те, що мета так званої спецоперації Росії в Україні – "звільнення" Донбасу – не відповідає дійсності. Російська армія наступала не лише на Донеччину та Луганщину 24 лютого. Війська РФ атакували державний кордон України одразу з півночі, сходу та Криму. Загарбники дерлися на Харківщину, Запоріжчину, Херсонщину, Київщину, Чернігівщину та Сумщину.

Вторгнення російських військ в три останні регіони Путін назвав "відволікаючими діями". Мовляв, таку тактику запропонувало російське міністерство оборони. А кінцева мета, з його слів, залишається незмінною –"це звільнення Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «Путін планує "абсолютне знищення України" – Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі