вівторок, 14 березня 2023 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент в День добровольця показав фото відважних захисників України
10

В Україні відзначають День добровольця
Фото: facebook.com/zelenskiy.official
В Україні відзначають День добровольця
В Україні відзначають День добровольця
В Україні відзначають День добровольця
В Україні відзначають День добровольця

У вівторок, 14 березня, в Україні відзначають День добровольця.

Президент Володимир Зеленський привітав усіх причетних зі святом. І показав нові фото українських захисників та захисниць у Facebook.

"Українські добровольці, які за покликом серця стали на захист незалежності нашої держави і гідно боронять Україну разом з усіма бійцями наших сил оборони та безпеки", – написав президент.

Українські добровольці у минулому – люди різних професій із різним життєвим шляхом та історією. Зараз – героїчні воїни. І обов'язково настане час – стануть українськими переможцями, зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців хочуть вступити у "Гвардію наступу"

Він подякував кожному і кожній, хто "відчув, що час стати воїном".

"Україна пишається всіма, хто здобуває перемогу для нашої держави. Україна завжди пам'ятатиме всіх своїх героїв, які віддали життя за свободу. Слава українським добровольцям! Слава Україні!" – підсумував голова держави.

День добровольця в Україні відзначають щороку. Пам'ятну дату встановила Верховна Рада 2017-го, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

14 березня для цього обрали невипадково. Саме в цей день 2014 року на тренувальну базу в Нових Петрівцях на Київщині з майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану. Для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та поїхали на схід України.

Зараз ви читаєте новину «Президент в День добровольця показав фото відважних захисників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі