вівторок, 18 квітня 2023 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали таємне кладовище ліквідованих в Україні "вагнерівців"

Показали таємне кладовище ліквідованих в Україні "вагнерівців"
Показали нове масштабне кладовище "Вагнера". Фото: скріншот

У Росії під Іркутськом виявили нове таємне поховання ліквідованих в Україні найманців приватної військової компанії "Вагнер".

Лише на деяких могилах "вагнерівців" є фото знищених найманців. Видання "Люди Байкалу" виявило два поховання російських окупантів. Про одне із них не було відомо раніше. У "Вагнері" родичам похованих заявили, що такого цвинтаря не існує.

"Обидва поховання російських військових знаходяться на Олександрівському цвинтарі під Іркутськом. Перше – "Алея героїв" із 13 могил біля центрального входу, друге – 53 могили найманців ПВК "Вагнер" у дальньому кутку цвинтаря", – ідеться у повідомленні.

Декілька сімей, з якими вдалося зв'язатися російським журналістам після відвідин Олександрівського цвинтаря, не знали, що їхні рідні згинули на війні. Сестрі одного похованого "вагнерівця" узагалі заявили, що такого цвинтаря не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бахмутом знищили "вагнерівця" з Криму. Ховатимуть у день народження

З розповідей родичів журналістам вдалося з'ясувати, що за смерть "вагнерівця" його родина отримує 5 млн рублів "гробових". Ще 100 тис. рублів виділяють на самі похорони. Якщо родичів не знаходять, похорон проводить ПВК "Вагнер" та нікому не виплачує компенсацію.

У Краснодарському краї Росії зняли цвинтар, де ховають знищених найманців приватної військової компанії "Вагнер". Там з'явилися сотні нових могил за два-три місяці.

Цвинтар дуже великий, але це навіть не 5% від загальної кількості ліквідованих окупантів. За тиждень на Північному цвинтарі Березовського, де ховають бійців ПВК "Вагнер", з'явилося 14 нових поховань.

Зараз ви читаєте новину «Показали таємне кладовище ліквідованих в Україні "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі