четвер, 17 лютого 2022 10:58

Батька вісьмох дітей окупанти за сфабрикованими звинуваченням засудили на 16 років

Громадянина України, батька вісьмох дітей Анатолія Архипова п'ятий рік незаконно тримають у Макіївській виправній колонії № 32 на Донеччині.

2020 року його засудили до 16 років позбавлення волі за нібито "шпигунство, незаконне зберігання, контрабанду зброї та підготовку терористичного акту", повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Анатолій - мешканець міста Красногорівки Маріїнського району Донецької області. Працював водієм швидкої допомоги.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Батька вісьмох дітей Анатолія Архипова  окупанти на Донеччині   засудили до 16 років позбавлення волі за нібито «шпигунство, незаконне зберігання, контрабанду зброї та підготовку терористичного акту»
Батька вісьмох дітей Анатолія Архипова окупанти на Донеччині засудили до 16 років позбавлення волі за нібито «шпигунство, незаконне зберігання, контрабанду зброї та підготовку терористичного акту»

"Чоловіка затримали 16 жовтня 2017-го, коли він повертався з тимчасово окупованого Донецька від сина. Окупанти підкинули вибухівку в машину Анатолія під час проходження контролю на КПВВ "Олександрівка", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донецьк - це Україна": окупанти засудили чоловіка за дописи в мережі

Анатолій має проблеми із серцем і шлунком. У незаконному ув'язненні стався мікроінсульт. Через підвищений артеріальний тиск він страждає на постійний головний біль, у нього суттєво погіршився зір. Жодну медичну допомогу у виправній колонії чоловіку не надають.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненню Анатолія Архипова.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Батька вісьмох дітей окупанти за сфабрикованими звинуваченням засудили на 16 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі