середа, 02 лютого 2022 11:46

Окупанти на 16 років засудили ветерана війни

Окупанти на 16 років засудили ветерана війни
Ветерана війни на Донбасі 36-річного Василя Горобця окупанти обвинуватили в пособництві у скоєнні теракту і засудили до 16 років в'язниці. Фото: t.me/denisovaombudsman

Ветерана війни на Донбасі 36-річного Василя Горобця окупанти четвертий рік незаконно тримають у Макіївській виправній колонії № 32. Його обвинуватили у пособництві у вчиненні теракту і засудили до 16 років ув'язнення.

Василь має серйозні проблеми зі здоров'ям і потребує негайної допомоги, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"До початку російської військової агресії Василь Горобець жив у Донецьку та працював автослюсарем. З початком бойових дій його сім'я виїхала до Черкаської області. 2015-го Василя було мобілізовано на фронт, він служив у 40-й артилерійській бригаді: як і в мирному житті, ремонтував автомобілі", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викладач інформатики п'ятий рік перебуває в катівнях окупантів

Повернутися до окупованого Донецька 2016 року Василя змусили сімейні обставини. Майже два роки представники окупаційної адміністрації не чіпали ветерана війни. Викрали його 18 квітня 2018 року.

У Василя Горобця хворе серце і ускладнення після струсу мозку. Жодна медична допомога у виправній установі йому не надається. Мати не може відвідувати Василя, оскільки з міркувань безпеки виїхала з тимчасово окупованої території Донеччини.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися у ситуацію і сприяти негайному звільненні Василя Горобця.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на 16 років засудили ветерана війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі