вівторок, 08 лютого 2022 10:41

Звинуватили в шпіонажі: українському бранцю окупантів загрожує смертна кара

Громадянину України Олександру Лобурю, якого безпідставно утримують у СІЗО Макіївської виправної колонії №97 в ОРДО, загрожує смертна кара.

Його викрали 7 квітня 2020 року в Амвросіївці на окупованій Донеччині. Після обшуків у будинку вони звинуватили Олександра в торгівлі зброєю та наркотиками, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Олександра Лобуря з Донеччини  окупанти звинуватили в шпіонажі. Йому загрожує смертна кара
Олександра Лобуря з Донеччини окупанти звинуватили в шпіонажі. Йому загрожує смертна кара

"Спочатку чоловіка затримали в порядку адміністративного арешту на 30 діб. Однак вже майже два роки продовжують незаконно утримувати представники окупаційної адміністрації. Тепер йому інкримінують "шпіонаж", за що загрожує від 10 до 20 років позбавлення волі. У воєнний час - смертна кара з конфіскацією майна", - розповіла Денісова.

Факт незаконного затримання Олександра Лобуря представниками окупаційних органів не підтвердили досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибивали зізнання в шпигунстві: українська бранка у важкому стані після катувань в "Ізоляції"

Олександр хворий на хронічний гострий холецистит і панкреатит. Йому рекомендоване лише дієтичне погодинне харчування, яке в умовах СІЗО неможливо забезпечити. Через тривале перебування в умовах антисанітарії його тіло вкрилося фурункулами. Жодної медичної допомоги Олександру не надають. Він отримує лише ліки, які вдається час від часу передати матері й працівникам Червоного Хреста. Жодного зв'язку з рідними Олександр не має.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненню Олександра Лобуря.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Звинуватили в шпіонажі: українському бранцю окупантів загрожує смертна кара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі