середа, 12 квітня 2023 05:50

Міноборони РФ використовує "вагнерівців" для атак на Бахмут – ISW

Міноборони РФ використовує "вагнерівців" для атак на Бахмут –  ISW
"Вагнерівці" не полишають спроб захопити Бахмут. Фото: УП

Міноборони РФ використовують бойовиків ПВК "Вагнера" для захоплення Бахмута.

Таким чином втрати серед кадрової армії зводяться до мінімуму, йдеться у звіті ISW.

"Вагнерівці" складають основну частину військ, які прагнуть захопити Бахмут Донецької області. Водночас підрозділи ВДВ армії РФ забезпечують підтримку на флангах на північ і південь від міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмут став українським Алеппо - Маляр

Російські сили ВДВ на флангах, ймовірно, націлені лише на утримання флангів, а не на якісь значні наступальні дії. Таким чином, Міноборони Росії має намір використати групу "Вагнера" для захоплення Бахмута, зводячи до мінімуму втрати серед кадрової армії.

Це підтверджує попередні оцінки експертів ISW про те, що війська РФ прагнуть використати бойовиків ПВК для захоплення Бахмута, а потім витіснити їх та взяти на себе відповідальність за перемогу.

Бої за Бахмут точаться із серпня 2022 року. Битва за Бахмут — найкровопролитніша битва з початку російського вторгнення в Україну.

2 квітня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські сили "юридично захопили" Бахмут. При цьому він визнав, що в західній частині міста залишаються українські війська.

3 квітня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут, а навколо адмінбудівлі міськради точаться бої.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ використовує "вагнерівців" для атак на Бахмут – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі