вівторок, 05 березня 2019 16:51

"Місцеві голови чіпляли колорадку, коли Гіркін поруч проїжджав" - Тука

"Місцеві голови чіпляли колорадку, коли Гіркін поруч проїжджав" - Тука
На думку Георгія Туки захоплення Донбасу відбулося через міські органи влади. Фото: Ukranews.com

Захоплення Донбасу довелося б уникнути, якби там була проукраїнська влада.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає Прямий.

"Ситуацію, пов'язану не тільки з захопленням адмінбудівель в Донецьку, а й на Луганщині та Донеччині в цілому я аналізував, ще перебуваючи на посаді голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Хочу відзначити, що там, де місцева влада зрадила Україну, там і відбулися захоплення. Таких прикладів дуже багато, в тому числі й на тих територіях, які нам потім вдалося звільнити", - каже він.

Тука навів приклад луганського села Сватове, в якому проти російських окупантів та казаків вийшли селяни.

"Мер разом з місцевими фермерами та мисливцями взяли в руки зброю і послали під три чорти Дрьомова з його козачками. Інші просто пішли геть. Так поводилася саме місцева влада", - заявив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вампіри: в ОРДЛО жителів змушують здавати кров для бойовиків

Він каже, що багато хто почав "перевдягатися" тільки тоді, коли поруч проїжджали російські загарбники.

"Тільки чули, що їде Гіркин або якісь козачки, швидко вдягали "колорадські" стрічки і шикувалися в лад перед майбутнім "народним губернатором" або "народним мером", - відзначає заступник міністра МінВОТ.

"Ці події розгорталися саме в такому ключі. Про якусь масову підтримку цього руху можна говорити, але це було не на першому етапі. Це був уже другий етап, коли включилася на повну потужність російська пропаганда. Коли реально відчувалася розгубленість центральної влади, в якій не було координації дій, а з боку РФ заходились не тільки поодинокі люди, типу Гіркина, але і реальні загони, в тому числі спецслужб РФ", - вважає Тука.

Для президента Росії Володимира Путіна серйозною проблемою стало повернення на окупований Донбасс колишніх террористів. які командували окупацією донбасу у 2014 році. Вони звикли до повної відсутності закону заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Юрій Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «"Місцеві голови чіпляли колорадку, коли Гіркін поруч проїжджав" - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі