середа, 17 березня 2021 14:48

Місцеві хотіли розірвати, а росіяни закатували - як вбили патріота Володимира Рибака

17 березня 2014-го російські спецслужби викрали депутата Горлівської міської ради від ВО "Батьківщина" Володимира Рибака. Чоловік самотужки зняв полотно так званої ДНР з захопленої росіянами будівлі горлівської міськради. Хотів повернути на місце синьо-жовтий український стяг. За цей вчинок росіяни викрали його та катували впродовж 3 днів, а потім вбили.

Автор: Вільне Радіо
  Володимир Рибак був проукраїнським депутатом
Володимир Рибак був проукраїнським депутатом

Володимир Рибак народився у Слов'янську, Донеччина. Закінчив Горлівський автотранспортний технікум, а потім Автомобільно-дорожній інститут Донецького національного технічного університету. Був оперуповноваженим карного розшуку міста. 2010 року став депутатом Горлівської міської ради, членом постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства. На Донеччині мав репутацію борця за справедливість. Після Революції гідності планував повернутися на поліцейську службу.

Його дружина, Олена Рибак, розповідає, що він усвідомлював ризики, коли йшов знімати окупантське полотно.

"Дні за 2 я сказала: "Що ти робиш! Тебе вб'ють, я не зможу сама". А він сказав: "Зможеш. Ти сильна". Мабуть, йому здавалось, що його мине ця доля і все буде гаразд. Але він інакше б не міг, бо він жив у згоді зі своїми принципами – як вважав за потрібне, так і говорив, так і діяв", – розповіла "Радіо Свобода" Олена Рибак.

Так і сталося. Щойно чоловік кинув на асфальт триколор — на нього накинулися розлючені місцеві. Чоловіку не допомогла його репутація борця за справедливість, російські прихильники оточили його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексватажку бойовиків Плотницькому винесли максимальний вирок

Після цього Володимир пішов додому. По дорозі його викрали невідомі. Згодом СБУ заявить — команду викрасти місцевого жителя дав підполковник військової розвідки Росії Ігор Безлер на прізвисько "Бєс". Одразу після викрадення полковник ФСБ РФ Ігор Гіркін дав команду катувати, а потім вбити українського патріота.

"Катували жахливо. Краще ці фото нікому не бачити. Це робили не люди, а звірі. Палили вогнем, різали ножами. Експерти показують - чисто "кавказький почерк". Є 2 свідки, які бачили, як катували цих людей у будівлі, яку контролюють "зелені чоловічки", що саме вони охороняли кімнату тортур", - написав військовий експерт Юрій Бутусов, який бачив понівечене тіло Рибака.

Автор: https://gorlovka.ua/
  На тілі Володимира Рибака зафіксували сліди від нелюдських тортур
На тілі Володимира Рибака зафіксували сліди від нелюдських тортур

Тіла Володимира Рибака та закатованого українського студента Юрія Поправки 20 березня 2014-го знайшли в річці Казенний Торець.

Криміналісти зафіксували численні травми, опіки, порізи. Як виявилося, чоловіки витримали всі знущання, але потім їм розрізали животи та ще живих викинули у воду.

Російська армія заходила туди, де був Московський патріархат. Залишатися в ньому - значить брати участь у вбивстві українських громадян.

Так вважає капелан Сергій Дмитрієв. Раніше він був священником Української православної церкви Московського патріархату. Влітку 2014-го перейшов разом з парафією і церквою під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві хотіли розірвати, а росіяни закатували - як вбили патріота Володимира Рибака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі