вівторок, 05 квітня 2022 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріуполь сьогодні розділений на дві частини - мер Бойченко

Маріуполь сьогодні розділений на дві частини - мер Бойченко
90% Маріуполя знищено ворожою авіацією та артилерією. Фото: t.me/polkazov

Маріуполь на Донеччині зараз розділений надвоє. 50% міста під контролем військ РФ і бойовиків так званої ДНР, 50% - тримають українські бійці.

Про це розповів мер Маріуполя Вадим Бойченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Ворогу вдається контролювати частину міста, оскільки він має значну чисельну перевагу, пояснив Бойченко.

"Потрібно розуміти, що військових, які наступають на наше місто, дуже багато. Вони кількісно в рази переважають тих хлопців, які сьогодні боронять український Маріуполь. На одного нашого бійця приходиться 10 або 15 загарбників", - сказав він.

Бойченко стверджує, що перебуває на постійному зв'язку з військовими Збройних сил України, які тримають оборону Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі ситуація набагато гірша, ніж в усіх містах на Київщині - Арестович

"На жаль, це вкрай складно. Держава на чолі з Володимиром Зеленським робить усе можливе й неможливе, щоби наші хлопці трималися. Є таке стійке відчуття, що дві доби тому наші хлопці отримали додаткові ресурси, аби й надалі тримати місто", - додав він.

Мер також вказав на систематичні обстріли міста російськими загарбниками.

"Вони метр за метром і з моря, і з повітря знищують інфраструктуру міста, випалюють його вщент і залишають тільки попіл. І так приблизно по 15 м за добу. Атакують літаками, кораблями. Нашим хлопцям дуже важко триматися, але вони тримаються", - розповів Бойченко.

41 добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади через безперервні обстріли вбито тисячі мирних людей, а поранених щонайменше утричі більше. Найбільше ворожі війська завоювали позицій на півдні в районі Маріуполя. Окупанти всіма силами намагаються захопити порт. У місті продовжуються вуличні бої.

4 квітня в Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ "обрали" "голову" міста й "секретаря". Сталося це в приміщенні школи №53. "Головою" став російський агент Костянтин Іващенко. Другого колаборанта - депутата з ОПЗЖ Євгена Хармишева - поставили "секретарем".

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь сьогодні розділений на дві частини - мер Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі