неділя, 09 жовтня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: колаборанти вже тікають зі Старобільська

Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: колаборанти вже тікають зі Старобільська
За даними Генштабу ЗСУ, зі Старобільська почали евакуйовувати колаборантів до Луганська. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Колаборанти Луганщини, які втекли у тимчасово окуповане місто Старобільськ, змушені покидати і його.

Через наближення української армії зрадники тепер біжать вглиб так званої ЛНР. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 9 жовтня.

"Зі Старобільська, який ще тиждень тому приймав колаборантів з населених пунктів, розташованих на західній межі Луганщини, вони зараз теж біжать вглиб "республіки", – написав Гайдай.

За його даними, у дитячій лікарні Лисичанська закінчуються ліжко-місця. До вторгнення Росії у цьому медзакладі базувалася обласна дитяча клінічна лікарня.

"Туди доставили ще близько 30 поранених загарбників та направлено додатковий медперсонал", – пояснив чиновник.

Тим часом росіяни за тиждень до початку опалювального сезону згадали про необхідність теплопостачання у тимчасово окупованих Лисичанську, Рубіжному та Сіверськодонецьку, каже Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ждуни" не дочекаються – Гайдай про перехідний період для так званої ЛНР

"За час, що минув (від моменту окупації міст. – Gazeta.ua), так нічого і не зробили саме для людей. Для телевізійних новин – багато чого. І тільки через п'ять місяців після захоплення Рубіжного зрозуміли, що місто, як і сусідні, буде без опалення. Швидкоруч заснували філію "Рубіжнетепло" "державного унітарного підприємства "Луганськгаз", – уточнив голова ОВА.

За його словами, філія нібито допоможе в організації та забезпечені "безперебійного своєчасного теплопостачання" всіх категорій споживачів тепловою енергією, що знаходяться на території окремих адміністративно-територіальних одиниць так званої ЛНР, а саме міст Рубіжне, Лисичанськ, Сіверськодонецьк.

"Залишилося упродовж тижня відбудувати вщент зруйновані самими росіянами системи централізованого опалення", – прокоментував Гайдай.

2 жовтня Збройні сили України повністю звільнили Лиман на Донеччині. Це стратегічний населений пункт на карті бойових дій, який відкриває ворота для деокупації Луганщини. Поблизу Лимана звільнили низку інших населених пунктів. Зокрема, Торське (за 20 км від Кремінної на Луганщині), Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве й Ставки.

5 жовтня Сергій Гайдай офіційно повідомив, що українська армія почала звільняти регіон. Відомо про деокупацію шести населених пунктів Луганщини. Серед них – село Греківка Сватівського району.

За даними Генштабу ЗСУ, зі Старобільська почали евакуйовувати колаборантів до Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: колаборанти вже тікають зі Старобільська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі