понеділок, 11 березня 2024 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Видання Der Spiegel розкритикувало укріплення ЗСУ на фронті

Видання Der Spiegel розкритикувало укріплення ЗСУ на фронті
За даними видання, укріплення досі збереглися і легко помітні на супутникових знімках. Фото: Facebook.com/dmytro.lykhoviy

Багато стратегічно важливих точок українських позицій на фронті недостатньо захищені.

Укріплення Збройних сил України залишають бажати кращого, йдеться у матеріалі видання Der Spiegel.

"Укріплення досі збереглися і легко помітні на супутникових знімках. Стратегічно важливе місто Токмак на півдні України оточене майже середньовічним кільцем оборони. При цьому в разі прориву українцям довелося б подолати цю лінію, щоб захопити цей вузловий пункт. Тим часом Оріхів, розташований дещо північніше, навпаки, знаходиться на території, контрольованій Україною, і навколо нього оборонних споруд набагато менше. Ці два міста дуже схожі: вони розташовані близько до фронту та на рівній, відкритій території", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна прискорила будівництво оборонних споруд - британці

Багато стратегічно важливих точок українських позицій недостатньо захищені, зазначають журналісти.

"Навіть за Авдіївкою, звідки нещодавно відступили ЗСУ, або перед Часовим Яром біля Бахмута оборона залишає бажати кращого. У поєднанні з гострою нестачею боєприпасів і нестачею солдатів це створює небезпеку. У зв'язку зі складною ситуацією українські підрозділи збирають у соціальних мережах пожертвування на екскаватори для допомоги у будівництві. Окрім землерийної техніки, особливо важливо, щоб ЄС вдалося якнайшвидше доставити обіцяні боєприпаси - це дозволить їм краще утримувати росіян на їхніх позиціях", - зазначає ЗМІ.

Цього місяця речник оперативно-стратегічного угруповання "Таврія" Дмитро Лиховій опублікував фото інженерно-фортифікаційних споруд на Авдіївському напрямку. Лиховій повідомив про капоніри, протитанкові рови, бетонні бункери, "зуби дракона", інші укріплення і загородження.

Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак показав фортифікаційні споруди на Дніпропетровщині.

Також про зведення оборонних споруд повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Зараз ви читаєте новину «Видання Der Spiegel розкритикувало укріплення ЗСУ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі