вівторок, 19 травня 2020 11:48

Георгій Тука оцінив перспективи введення в ТКГ вимушених переселенців

Георгій Тука оцінив перспективи введення в ТКГ вимушених переселенців
Георгій Тука вважає перспективи введення переселенців в ТКГ дуже непевним. Фото: George Tuka

Введення Україною в переговорний процес щодо Донбасу представників ОРДЛО з числа внутрішньо переміщених осіб навряд чи допоможе в інтересах України врегулювати ситуацію на Донбасі.

За словами ексголови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки в коментарі "Главреду", він досі не бачить перспектив переговорів у Мінську, оскільки Київ і Москва мають дуже різні точки зору на роботу ТКГ.

"Розбіжності – принципові: Київ вважає, що Тристороння контактна група – це Київ, Москва та ОБСЄ як модератор, а Москва переконана, що ТКГ – це Київ, Луганськ-Донецьк, а Москва та ОБСЄ як модератори. Про це двічі, ніби спеціально для Єрмака, заявив Гризлов 25 і 27 квітня. Поки не буде чітко визначено цю конфігурацію, ніяких зрушень у переговорах не буде", – наголосив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До переговорів по Донбасу хочуть залучити духовенство

Щодо введення представників ОРДЛО у мінську групу, багато що залежить від того, кого глава Офісу президента Андрій Єрмак запропонує як переговорників.

"Якщо з українського боку будуть люди, думка яких буде абсолютно співзвучна з окупаційними адміністраціями, то через місяць ми почуємо "голос Донбасу", який буде одноголосно кричати:"ніякої євроінтеграції" і "навіщо на НАТО?" І нам це подаватиметься як думка жителів Донбасу", – застеріг Тука.

Утримання так званих республік на окупованому Донбасі обходиться Росії у 5 млрд доларів на рік.

Зараз ви читаєте новину «Георгій Тука оцінив перспективи введення в ТКГ вимушених переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі