понеділок, 06 вересня 2021 15:44

Справа МН17: Росія відмовила в допиті підозрюваних бойовиків ДНР

Справа МН17: Росія відмовила в допиті підозрюваних бойовиків ДНР
Бойовиків мали допитати у справі відставного офіцера військової розвідки армії Росії Олега Пулатова. Фото: tsn.ua

Росія відмовилася організувати допит "глави розвідки" ДНР Сергія Дубинського й "міністра оборони" ДНР Ігоря Гіркіна як свідків двох обвинувачених у справі про збиття в липні 2014 року літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області.

Зараз суд у Гаазі розглядає чотири окремих справи щодо обвинувачених, повідомляє "Суспільне".

"Суд отримав від слідчого судді відповідь на лист із проханням до російської влади заслухати обвинувачених Гіркіна, Дубинського й Леоніда Харченка, якщо вони перебувають в РФ, як свідків у справі відставного офіцера військової розвідки армії Росії Олега Пулатова. Російська влада відхилила прохання", - заявив суддя Фредерік Стейнгаус на останньому засіданні в Гаазі.

Москва пояснила відмову тим, що КПК РФ забороняє обвинуваченому в кримінальній справі виступати свідком у тій самій справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Росія визнає причетність до трагедії МН17, то визнає і агресію проти України - Bellingcat

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донбасу 17 липня 2014-го. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, усі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

У суді в справі про катастрофу заслухали кілька нових записів радіоперехоплення керівництва ЛНР і ДНР. У них детально обговорюється транспортування зенітно-ракетної установки "Бук" на своїй території в день, коли літак збили. У суді програли записи переговорів Дубинського із "заступником командира" батальйону "Схід" ДНР Олександра Семенова, переговори Дубинського й Гіркіна, а також численні переговори Дубинського з підлеглими в розвідбаті.

Зараз ви читаєте новину «Справа МН17: Росія відмовила в допиті підозрюваних бойовиків ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі