пʼятниця, 29 грудня 2023 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад пів сотні зіткнень за добу: Генштаб дав ранкове зведення

Понад пів сотні зіткнень за добу: Генштаб дав ранкове зведення
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 674-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору. Завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснюючи обстріли з реактивних систем залпового вогню по численних цивільних об'єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 53 бойових зіткнень, повідомив уранці 29 грудня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сили оборони продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Наша авіація завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по двох зенітно-ракетних комплексах противника", - сказано в повідомленні.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 11 артилерійських засобів, два пункти управління, дві станції РЕБ, два зенітно-ракетних комплекси та шість складів боєприпасів противника.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни провалили штурм Синьківки: подробиці

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили три атаки противника поблизу Богданівки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 14 атак східніше Новобахмутівки, Авдіївки та 12 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку наші воїни стримують ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито шість атак.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили чотири атаки південніше Новодарівки, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські захисники продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції Сил оборони, отримав гідну відсіч та відступив.

Найважчим місяцем на Таврійському напрямку цьогоріч для Збройних сил України став грудень. Про це 28 грудня заявив речник обʼєднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Понад пів сотні зіткнень за добу: Генштаб дав ранкове зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі