четвер, 12 травня 2022 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Донбас: ворог перегруповується й пробує поновити наступ на низку міст

Бої за Донбас: ворог перегруповується й пробує поновити наступ на низку міст
Окупанти намагаються поновити наступ на Донбасі. Фото: Генштаб

На Слов'янському напрямку окупанти перегруповують війська для поновлення наступу на Барвінкове та Слов'янськ.

Для посилення передових підрозділів ворог перемістив батальйонну тактичну групу. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

"З метою доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, і логістичного забезпечення угруповання військ противник перемістив до визначеного району близько 300 одиниць озброєння та військової техніки", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прикордонні райони РФ перекинули ФСБвців - Генштаб

На Донецькому напрямку ворог намагається наступати на Лиманському, Сіверськодонецькому, Бахмутському, Авдіївському й Курахівському напрямках. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лимана й Сіверськодонецька.

На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець для введення основних сил і наступу. У напрямку на Сіверськ веде наступ у сторону Зеленої Долини й Новоселівки. Тривають бойові дії.

"Для подолання водної перешкоди агресор із території Російської Федерації в напрямку Кремінної перекинув техніку понтонно-мостового парку", - пишуть у Генштабі.

На Сіверськодонецькому напрямку противник наступає в напрямку Кудряшівка, Сіверськодонецьк, має частковий успіх.

На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії в напрямку Первомайськ, Комишуваха, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії в напрямку Новобахмутівка й Новокалинове.

На Курахівському напрямку ворог наступає в напрямках Степне – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар'їнка. Тривають бойові дії.

У Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні й спробах знищення наших підрозділів у районі заводу "Азовсталь". Противник не припиняє завдавати авіаційних ударів.

Упродовж 11 травня українські захисники в зоні ООС відбили дев'ять атак російських окупантів і завдали ворогові значних втрат. Знищили вісім ворожих танків, шість одиниць бойової броньованої техніки супротивника, п'ять автомобілів ворога, одну зенітну установку. У небі українського Донбасу підрозділи протиповітряної оборони збили чотири безпілотники типу "Орлан-10".

Зараз ви читаєте новину «Бої за Донбас: ворог перегруповується й пробує поновити наступ на низку міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі