середа, 09 серпня 2017 10:33

Атовців годують тельбухами

Атовців годують тельбухами
Тушкованка виявилася непридатною для споживання. Фото: kachestvo.ru

У консервованій яловичині, що постачають бійцям АТО, замість м'яса виявили малоапетитну речовину. Незалежна експертиза засвідчила: у банках лише тельбухи мають стосунок до продуктів тваринництва.

Про це повідомляє ТСН.

"Якщо спробувати підігріти цю масу, залишаться жменька незрозумілого м'яса. Все інше розтане", - сказав Микола Ходунко, боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У консерві кільки знайшли металевий гвинт

Такі консерви постачало підприємство з Хмельниччини. Воно має великий податковий борг. Активісти вважають, що тендер на яловичину для АТО компанія виграла незаконно, зазначив "24 канал".

"Як пояснили експерти, ймовірно, взяли необроблену яловичину. Потім запхали її по банках. Тобто ніхто не працював із цим м'ясом. Можливо, це було м'ясо, але не дуже доброї якості", – сказав волонтер Богдан Хаустов.

До справи долучилися депутати. Віталій Купрій вважає, компанія завдала збитків державі на десятки мільйонів гривень. Лише для однієї бригади вартість поставки сумнівних консервів становила 2,5 млн грн.

Брудну воду для приготування їжі привезли бійцям 108-го батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Навіть після кип'ятіння військові відчувають біль у шлунку та проблеми з кишечником.

Зараз ви читаєте новину «Атовців годують тельбухами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі