середа, 11 січня 2023 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал розповів, навіщо Путіну нова хвиля мобілізації в РФ

Американський генерал розповів, навіщо Путіну нова хвиля мобілізації в РФ
РФ, імовірно, найближчими днями оголосить нову хвилю мобілізації. Фото: eastnews.ua

Росія найближчими тижнями оголосить нову хвилю мобілізації.

Це потрібно РФ, щоб поповнити війська і кинути їх на війну в Україні, заявив колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Я очікую, що найближчими тижнями буде ще одна мобілізація. Я думаю, що цього разу вони будуть краще організовані", ‒ сказав він.

Нові мобілізовані, на думку Годжеса, призведуть до великого навантаження на російську армійську систему. Водночас він упевнений, що Кремль хоче використати нових солдатів, аби затягнути бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія обмежила військовозобов'язаним виїзд із країни ‒ ГУР

"Москва дбає лише про те, щоб маси людей заповнили окопи, щоб виграти більше часу, поки Захід не відмовиться від своєї підтримки. Або поки Кремль не зможе створити кращі сили для нового наступу", ‒ пояснив генерал у відставці.

Країна-агресорка Російська Федерація збирається мобілізувати 500 тис. осіб, щоб підготуватися до нового наступу. Нову хвилю мобілізації у Росії можуть оголосити 15 січня.

Російський диктатор Володимир Путін оголошував мобілізацію торік у вересні. Тоді майже 1 млн росіян втекли з РФ в інші країни.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, навіщо Путіну нова хвиля мобілізації в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі