вівторок, 16 січня 2018 00:17

Розповіли, скільки живуть в Польщі біженців з Донбасу

  5% українців в Польщі - з охопленого війною Донбасу. Фото: Апостроф
5% українців в Польщі - з охопленого війною Донбасу. Фото: Апостроф

У Польщі знаходяться 1,5 млн українців. П'ять відсотків з яких є вихідцями з територій, де йдуть бойові дії.

"Ми хочемо переконати наших партнерів в Європейському Союзі, що ми виконуємо нашу частку зобов'язань по міграції, але наша ситуація відрізняється від ситуації в Італії чи Греції. Сирія або Лівія не є єдиними складними регіонами, коли мова заходить про джерела міграції", - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій, повідомляє TVN 24.

За його словами, Польща відстоює позицію, що допомагати біженцям з Близького Сходу і Африки потрібно в місцях їх походження. Серед прикладів допомоги в місцях походження міграції прем'єр-міністр згадав про участь польського уряду, зокрема, в Європейській ініціативі по розширенню економічних інвестицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки навчили єгиптян співати "Щедрик"

Упродовж 2016-2017 років загалом 88 українців отримали статус біженця. дипломатичними/консульськими установами Республіки Польща за 9 місяців 2017 року оформлено 988 231 візу (національні та шенгенські). У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року кількість виданих віз залишилася практично незмінною, проте кількість виданих національних віз типу Д (працевлаштування, навчання, возз'єднання з родиною) у 2017 році збільшилася в 1,5 рази.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки живуть в Польщі біженців з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі