субота, 06 січня 2018 00:15

Назвали, скільки українців отримали іспанський паспорт у 2017

Назвали, скільки  українців отримали іспанський паспорт у 2017
Більше тисячі українок народили в Іспанії дитину. Фото: ukrinform.

У минулому році близько тисячі українців отримали іспанський паспорт. Більше тисячі українок народили в Іспанії дитину.

Про це розповідає Андрій Якубув, член президії Української всесвітньої координаційної ради, повідомляє ukrinform.

"Власне, "люди зустрічаються, люди закохуються, одружуються". В році, що минув, 500 українських жінок та 200 українських чоловіків зареєстрували в Іспанії свої відносини з другою половиною. Кожен другий український чоловік - одружився на українці. Кожна п'ята українка - обрала для себе співвітчизника. Слід також сказати, що у 2017 році в Іспанії померло близько півтори сотні наших громадян", - розповів Андрій Якубув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянка показала страви із новорічних столів в Японії

За його словами, українська діаспора у минулому році відзначала декілька круглих дат.

"Своє 15-річчя відзначила українська громада у Валенсії, також на високому рівні було відзначено 15-річчя української школи "Лідер" в Мурсії, а культурно-освітній центр "Дивосвіт" в Алькорконі та українська школа Малаги святкували 10-річчя. Хоч і без офіційного відзначення, 2007-й також припало 10-річчя українського згромадження в Барселоні", - каже Якубув.

Найбільше українських мігрантів проживає в Росії, Канаді, Польщі, США і Бразилії. В них сукупно в 2017 році зараз проживає понад 8 млн українців. Понад половина мігрантів - 4,4 млн – проживають в Росії. Живуть 1,2 млн - в Канаді, 940 тис. - у США, 500 тис. - в Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, скільки українців отримали іспанський паспорт у 2017». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі