вівторок, 11 лютого 2014 13:13

Знімок українця претендує на світову фотопремію

  Робота Ігора Висоцького
Робота Ігора Висоцького

Всесвітня організація фотографії оголосила імена фотографів, чиї роботи увійшли до шорт-листу фотоконкурсу Sony World Photography Awards 2014. Робота українського фотографа Ігоря Висоцького потрапила до номінації Відкритий конкурс ("Частка секунди").

Фотографи зі 166 країн подали на конкурс близько 140 000 робіт. З усіх знімків судді відібрали шорт-лист, у який потрапили найкращі фотографії, зроблені сучасними авторами з усього світу за останні 12 місяців.

Усі роботи з шорт-листу виставлятимуться з 1 по 18 травня в лондонському Сомерсет-хаусі в рамках виставки Sony World Photography Awards 2014. Роботи-переможці, а також фото, які потраплять до фіналу, будуть опубліковані в альбомі Sony World Photography Awards за 2014 рік.

Переможців відкритої та молодіжної номінацій буде оголошено 18 березня. Що ж до переможців у професійній номінації, то їхні імена стануть відомими 30 квітня під час урочистої церемонії в Лондоні, тоді ж відбудеться вручення нагород "Золота діафрагма" та "Фотограф року Sony World Photography Awards".

Володар "Золотої діафрагми" отримає $ 25 000, а "Фотограф року" у відкритій номінації - $ 5 000. Усі лауреати конкурсу, в тому числі і переможці кожної з номінацій, отримають нове фото-обладнання від Sony.

Конкурс World Photography Awards проводиться Всесвітньою організацією фотографії (WPO) з 2007 року за спонсорської підтримки компанії Sony. Всесвітня організація фотографії надає підтримку фотографам-професіоналам і аматорам, а також студентам, що вивчають фотографію.

Зараз ви читаєте новину «Знімок українця претендує на світову фотопремію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі