неділя, 30 березня 2014 14:12

Залізні кокошники, сокира-Путін і Сполучені Штати Сибіру - шедеври скандального росіянина
32

Фото: робота художника Василя Слонова

Колекцію імперських кокошників планує створити російський художник Василь Слонов. Робить їх з металу і кожен присвячує окремому вітчизняному символові чи брендові, наприклад, Газпрому. Вже є дротяний традиційний головний убір "Сибір". Також будуть кокошники ГУЛАГа і Кремля. Носити їх автор не рекомендує, хіба лиш споглядати і пишатися Батьківщиною.

Василь Слонов відомий скандальним проектом, присвяченим Олімпіаді в Сочі. Його виставку у Пермі закрили, натомість про ці плакати написали провідні європейські та світові ЗМІ. Замість Олімпійських кілець художник зобразив колючий дріт, петлі для страти, на постаменті переможців - горілку, а матрьошка набула рис гранати.

Живе Василь Слонов у Красноярську і вважає, що "Сучасний художник - не той, хто вміє малювати. Сучасний художник - це той, хто мислить". Роботи митця насичені іронією, мають яскраві задуми і майстерне втілення, із елементами народного російського колориту. Наприклад, до Олімпіади він створив спеціальні ковзани, де замість чобітка - плетені лапті, традиційне російське взуття. Відомий також гравірованими портретами на сокирах - на їхніх лезах виблискують тирани минулого і сучасності, Йосиф Сталін та Володимир Путін. Іван Грозний, убивши свого сина дістався до наших днів - у обіймах царя помирає закривавлений Чебурашка. Мистецтвознавці називають Слонова "Головним спеціалістом Росії по сокирах".

Росію митець, безперечно, любить. Його творчості притаманний особливий патріотизм - як металеві літери "РОДИНА" - Батьківщина, міцно прикручені до красноярського асфальту. А рідний Сибір у його проектах здобула новий прапор - на манір американського, тільки замість зірок - сніжинки, а смуги - біло-зелені.

Зараз ви читаєте новину «Залізні кокошники, сокира-Путін і Сполучені Штати Сибіру - шедеври скандального росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі