четвер, 05 серпня 2021 18:42

Загін самогубців, ідеальні андроїди та незаконне вторгнення на Байконур: що дивитися у кіно цього тижня

Загін самогубців, ідеальні андроїди та незаконне вторгнення на Байконур: що дивитися у кіно цього тижня
У фільмі "Загін самогубців: Місія навиліт" Марго Роббі знов повернулася до ролі божевільної Гарлі Квінн. Фото: IMDb

5 серпня в український прокат виходить українська документалістика, американський супергеройський екшн, німецька романтична комедія та американо-китайська сімейна анімація.

"Байконур. Вторгнення", реж. Ангел Ангелов

Дослідник Дмитро Громов та режисер Ангел Ангелов влітку 2016 року вирушили в експедицію на космодром Байконур. Об'єкт знаходиться на території Казахстану, але контролюється Росією. Там діють закони РФ, які передбачають до 20 років ув'язнення за статтею по шпигунству тим хто захоче без дозволу опинитися на території Байконуру.

Громов та Ангелов пішки перетнули 50 кілометрів пустелі та проникли на космодром. У ангарах переховувалися від охорони та чекали запуску ракети. Крім небезпеки, пов'язаної із можливим викриттям, творці фільму зіткнулися із тяжкими фізичними випробуваннями: високою температурою, браком питної води та їжі.

""Байконур. Вторгнення" постійно намагається добути саспенс звідусіль — завдяки музиці чи візуальним ефектам. Але це не вкрай необхідно, коли йдеться про такий об'єкт, "- пише кінооглядач Роман Губа для Громадського. – Ракета "Енергія" та космічний корабель "Буран" вражають самі по собі, навіть без додаткових роздумів. Через постійне нагнітання може здатися, що герої фільму нагадують "Невловного Джо", який просто нікому не потрібен (хоча обставини й доводять інше). Цього фільму справді могло б не бути, якби щось пішло не так".

Громов та Ангелов – учасники команди телепередачі Insiders Project – Вторгнення. Це цикл короткометражних документальних фільмів про проникнення на різні архітектурні локації – сталінську висотку на Хрещатику, завод "Арсенал", київський Південний міст тощо.

У травні "Вторгнення. Байконур" отримав приз "Особлива згадка журі" на фестивалі документального кіно "Артдокфест\Рига".

"Загін самогубців: Місія навиліт", реж. Джеймс Ґанн

У сиквелі "Загону самогубців" урядовий агент Аманда Воллер знову збирає ув'язнених лиходіїв для нового завдання. З попередньої команди присутні божевільна злочинниця Гарлі Квінн, неврівноважений крадій Капітан Бумеранг та спецагент Рік Флегг. До них доєднаються Бладспорт, що підстрелив Супермена кулею з криптонітом, Миротворець, Мислитель, Король Акул, Ласка та Щуролов. Разом вони мають зруйнувати таємну тюрму на острові, за сюжетом.

Розробку фільму "Загін самогубців: Місія навиліт" розпочали ще до виходу першої частини у 2016-му. Декілька разів змінювалися сценаристи та режисери, допоки 2018-го на проект не прийшов Джеймс Ґанн. Тоді компанія Marvel відсторонила постановника від роботи над фільмом "Вартові галактики 3" через його давні дописи у твіттері з неполіткоректними жартами. Ґанн перейшов до їхніх найбільших конкурентів DC Comics та написав сценарій, а потім і зрежисував "Загін самогубців: Місія навиліт". За демонстрацію насильства та кров фільм отримав рейтинг "18+".

У стрічці знялися Марго Роббі, Ідріс Ельба, Джон Сіна, Віола Девіс, Юель Кіннаман. У сценарії Ненуе, гуманоїдного короля акул, створювали спеціально під Сильвестра Сталлоне – він озвучив персонажа в оригінальній версії фільму.

"НЕідеальний чоловік", реж. Марія Шрайдер

Самотня лінгвістка Альма працює в музеї, і для того, щоб отримати фінансування для досліджень, погоджується стати однією з перших учасниць експерименту. Том – андроїд, що запрограмований бути її ідеальним партнером. Жінка має прожити з ним три тижні. Альма дивиться на експеримент скептично, за сюжетом.

В основі романтичної комедії – оповідання німкенні Емми Браславські. Прем'єра стрічки відбулася на Берлінале, де Марен Еггерт отримала Срібного ведмедя за виконання ролі Альми. У головній чоловічій ролі з'явився британець Ден Стівенс, відомий за серіалами "Абатство Даунтон" та "Легіон".

Режисерка картини Марія Шрайдер минулого року отримала премію "Еммі" за роботу над серіалом "Неортодоксальна".

"Рок Доґ 2", реж. Марк Балдо

Молодий тибетський мастиф Боді виступає у рок-гурті. Їх помічає крупний продюсер та запрошує виступити на розігріві у поп-зірки Ліл Фоксі. Боді стає популярним, але з разом з відомістю приходять нові випробування, за сюжетом.

Продовження американо-китайського мультфільму 2016-го. Заснований на коміксі Чжен Цзюна "Тибетський мастиф-рокер" про пса з маленького поселення у горах, що мріє стати рок-музикантом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату прем'єри найдорожчого серіалу в історії

4- 8 серпня у кінотеатрі "Київська Русь" проходить 10-й Київський міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів. Покажуть 179 стрічок з усього світу у 29 тематичних програмах. У межах фестивалю запланована ретроспектива з 13 фільмів першої жінки-режисера в історії – француженки Аліс Ґі-Блаше.

Зараз ви читаєте новину «Загін самогубців, ідеальні андроїди та незаконне вторгнення на Байконур: що дивитися у кіно цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі