четвер, 15 грудня 2016 09:00

За квиток на "Звіяні вітром" просили $200
5

У ніч на 15 грудня 1939 року перед кінотеатром Loew's Grand Theatre на Персиковій вул. у американському місті Атланта, штат Джорджія, зібрався 300-тисячний натовп. Люди чекали на прем'єру фільму "Звіяні вітром" за однойменним романом Марґарет Мітчелл.

Автор: https://www.kinopoisk.ru/
 

Цей день у місті оголосили вихідним. Будівлю кінотеатру задрапірували під будинок головної героїні Скарлетт О'Хара. Над входом висіла фотографія Кларка Ґейбла в обіймах з Вів'єн Лі - виконавцями головних ролей. Квитки за ціною $10 спекулянти в день прем'єри пропонували за $200 - $3,378 за нинішнім курсом.

Автор: https://www.kinopoisk.ru/
 

Продюсер картини Девід Селзнік за право екранізації заплатив Мітчелл $50 тис. - теперішні $844,7 тис. Стрічка за 70 років прокату зібрала $2,7 млрд. Більше - лише "Титанік" Джеймса Кемерона. Остаточний сценарій фільму написали після закінчення зйомок. Багато сцен і реплік вигадували просто за лаштунками. До написання окремих фрагментів картини причетний письменник Скотт Фітцджеральд, проте його ім'я у титрах відсутнє. Зйомки почали без головної актриси. До Вів'єн Лі на роль Скарлетт розглянули 1400 кандидаток, серед яких зірки того часу - Кетрін Хепберн, Бетті Девіс, Норма Ширер. Із Полетт Годдар навіть підписали контракт.

Автор: https://www.kinopoisk.ru/
 

25-ти річна британка Вів'єн Лі наприкінці 7-місячної роботи була на межі нервового зриву. Їй дали кілька днів на перепочинок, щоб закінчити зйомки. Актор Кларк Ґейбл зніматися у фільмі не хотів. Цього вимагав його контракт зі студією MGM. На роль чорношкірої няньки Скарлетт Ненні претендувала служниця президента США Франкліна Рузвельта Ліззі Мак-Даффі. За неї клопотала Елеонора Рузвельт, перша леді США. Але вибір Селзніка впав на Хетті Мак-Деніел. Вона стала першою чорношкірою акторкою, яка отримала "Оскар".

Автор: https://www.kinopoisk.ru/
 

Масово кольорове кіно почали знімати у 1960-ті. Проте "Звіяні вітром" були у повному кольорі завдяки системі "текніколора", за допомого якої чорно-білі знімки забарвлювали в червоний і зелений кольори і скріплювали в єдину стрічку. Метод вимагав великої кількості плівки і спеціально перероблену кінокамеру. Фільм отримав 10 "Оскарів". Серед них один посмертно - сценарист Сідні Говард за місяць до прем'єри загинув на фермі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралельно з вірусом грипу, по Україні ходить інший вірус - Філатов

Зараз ви читаєте новину «За квиток на "Звіяні вітром" просили $200». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі