субота, 25 червня 2022 18:40

Вишиванка Степана Бандери – на Львівщині презентували унікальний проєкт
10

У Стрию на Львівщині відбулася презентація вишиванки Степана Бандери. Її відшили з фото українського націоналіста.

Показали сорочку в місцевому музеї родини Бандерів. Про це повідомили на сторінці проєкту "Вишивка в одязі видатних українців".

Сорочку називають наближеним варіантом до оригіналу, бо команда відновлювала візерунок за однією з рідкісних фотографій Степана Бандери у вишиванці. Світлина також зберігається в експозиції Меморіального музею-садиби родини Бандерів.

На Львівщині презентували вишиванку Бандери
Фото: Вишивка в одязі видатних українців
На Львівщині презентували вишиванку Бандери
На Львівщині презентували вишиванку Бандери
На Львівщині презентували вишиванку Бандери
На Львівщині презентували вишиванку Бандери

Це вже 30-та сорочка в межах просвітницького проєкту Тетяни Зез "Вишивка в одязі видатних українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах зацвіла червона рута: на яких маршрутах шукати диво-квітку

"Пані Тетяна – переселенка з Донецька, координує проєкт заради збереження національної пам'яті, популяризації української вишиванки та історичної правди про українську еліту минулих століть", – повідомили у Стрийській міській раді.

Серед робіт проєкту вже є копії вбрання Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка, Марії Заньковецької, Максима Рильського, Михайла Старицького та багатьох інших видатних українців.

Амбасадором вишивки Бандери став історик, громадсько-політичний діяч, дослідник визвольного руху в Україні Володимир В'ятрович.

Під час презентації у Стрию він був одягнений у першу відновлену сорочку Бандери. Її виготовила вишивальниця зі Львова Оля Лелик.

Степан Андрійович Бандера – український політичний діяч, один із радикальних та чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX ст. Після розколу Організації українських націоналістів – був головою Проводу ОУН-Б.

Зараз ви читаєте новину «Вишиванка Степана Бандери – на Львівщині презентували унікальний проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі